Fotka k článku Mladší žáci na mezinárodním turnaji ve slovenské Stupavě

Mladší žáci na mezinárodním turnaji ve slovenské Stupavě

Mladší žáci
4. 2. 2024

Úvalští mladší žáci se o pololetních prázdninách vydali na mezinárodní turnaj do slovenské Stupavy. Dobře obsazený turnaj nám přinesl konfrontaci se slovenskou i bosenskou házenou a nabídl kvalitní utkání hraná ve vysokém tempu.

Mladší žáci v náročné skupině odehráli 5 těžkých a vyrovnaných zápasů. Srovnání s tvrdým stylem soupeřů z Uherského Hradiště a týmem z Bosny a Hercegoviny nevyznělo v náš prospěch, zato utkání s Osekem nad Bečvou a Trebišovem se podařila překlopit na naší stranu. V průběhu turnaje se zásadně zlepšovala obrana, ale stále nás některé individuální chyby stahovaly dolů. Výborný výkon předvedli kluci proti Stupavě, kde jsme pozdějšího finalistu turnaje dlouho drželi na dostřel, a trápili ho velmi aktivním útočným projevem krajních spojek a křídel. Do posledního zápasu s Holešovem o sedmé místo nám již nezbyly síly. Tam, kde jsme byli schopní den předtím natáhnout tři hráče, už jsme nedokázali projít ani přes jednoho a před zodpovědněji bránícím soupeřem jsme tak museli kapitulovat a obsadili celkové 8. místo.

Sestava: Adam Libor (G), Lepekha Yehor (G), Algeri Martin, Bajtler Matyáš, Brauner Jakub, Fučík Tomáš, Hájek Antonín, Kafuněk Jakub, Molinský Jan, Seidl Marek, Spurný Adam, Zábranský Pavel