Fotka k článku Drama se Strakonicemi posunulo starší žáky do vytoužené celostátní Žákovské ligy

Drama se Strakonicemi posunulo starší žáky do vytoužené celostátní Žákovské ligy

Starší žáci
26. 11. 2023

Starší žáci se v sobotu 25. 11. vydali do nové haly Lokomotivy Vršovice, kde je čekal kvalifikační turnaj o čtyřech utkáních. Soupeři z Vršovic, Mostu, Strakonic a Dvoru Králové stejně jako my usilovali o postup do celorepublikové ligy o 25 nejlepších týmech. Že to bude vyrovnané, jsme věděli, ale následující průběh turnaje doopravdy předčil veškerá očekávání.

Ze skupiny zaručeně postupuje vítěz turnaje, z druhého místa postupují 4 týmy (celkově je osm turnajových skupin) podle získaných bodů a skóre. To znamená, že šance postoupit ze druhého místa je solidní, ovšem ne jistá. Proto měli kluci za úkol nemilosrdně rozstřílet slabší soupeře a především nikoho nešetřit, ostatně tak jak by to mělo být obecně. Pro postup jsme chtěli udělat doopravdy vše, co bylo v našich možnostech. A to, k potěšení nás všech, tým doopravdy udělal.

Prvnímu soupeři, domácím Vršovicím, jsme rázně ukázali, že si jdeme pro postup. Koneckonců, skóre 28:5 ani o ničem jiném nevypovídá. Naše obrana ani brankář neumožnili vršovické ofenzívě zhola nic. Naši hráči, mladší i starší, plnili plán na jedničku. Vršovické chlapce jsme pěkně probrali, později v turnaji předvedli mnohem bojovnější výkon.

Druhý zápas s Mostem se nesl v podobném duchu, soupeře jsme víc tlačili v útoku a porazili 35:11. K takovému zápasu se nedá moc dodat, po dvou jednoznačných vítězstvích jsme vstupovali do nejtěžšího utkání s bilancí 63:16.

Třetí zápas proti Strakonicím byl klíčový. Nejtěžší soupeř nám dal doopravdy zabrat. Na začátku utkání jsme byli ve vedení o 4 branky, pak přišla přísná vyloučení na naší straně a výsledek se zrcadlově obrátil na jejich stranu. Propadávali jsme v obraně, brankáři se nedařilo a i v útoku jsme měli dlouhou mezeru bez branky. Ovšem v druhém poločase přišla přímá červená na straně Strakonic, nejlepší střelec byl nadobro vyloučen z tohoto utkání. Štěstí se na nás konečně po dlouhé době pousmálo, zákrok byl doopravdy hraniční. Do konce zápasu Strakonice vedli, jenže bez svého střelce si nevěděli již tolik rady. V posledních čtyřech minutách jsme stihli otočit skóre z 17:21 na 20:21 a patnáct vteřin před koncem dal Lukáš Tříska jasně najevo, že zápas odmítáme prohrát a srovnal skóre na 21:21.

Posledních 10 vteřin jsme vesele ubránili a začali slavit krásnou remízu. Bilanci jsme měli o 14 branek lepší než soupeř, což znamenalo, že první místo a postup máme téměř stoprocentní. Stejně tak i ale Strakonice, které se sedmi body a taktéž výbornou bilancí z druhého místa určitě postoupí. Čekal nás už jen Dvůr Králové, který prohrál s Vršovicemi.

Dvůr Králové byl doslova třešničkou na dortu. Utkání samotné se nepyšnilo výraznou kvalitou, starší padali únavou, nicméně mladší a čerstvější hráči se postarali o dotažení turnaje do konce. Dvůr padl 27:13 a jasně utvrdil naše prvenství.

Hráčům patří velké uznání za neskutečnou bojovnost a nasazení, otočení tak vyrovnaného zápasu chce hodně sil. Díky klukům za reprezentaci klubu a skvělý turnaj, díky rodičům za podporu. Hurá do žákovské ligy!

Sestava: Lukáš Tříska (29), Lukáš Učeň (16), Jakub Mach (13), Martin Šotola (7), Erik Dlouhý (7), Richard Höhne (7), Matěj Jeřábek (5), Jakub Kopřiva (5), Jusef Deif (5), Matyáš Zahurský (4), Alex Handl (4), Daniel Kopka (4), Tobiáš Mahdal (3), Samer Deif (2), Dan Lešetický (G), Nikita Digolean (G)