Fotka k článku Dobrý výkon na turnaji ve Zruči přinesl první výhru v ligové sezóně pro ročník 2010

Dobrý výkon na turnaji ve Zruči přinesl první výhru v ligové sezóně pro ročník 2010

Starší žáci
5. 11. 2023

V neděli 5. září se ročník 2010 vydal na turnaj do Zruče. Soupeře již kluci dobře znali, v prvním kole soutěže jak od Zruče nad Sázavou, tak od Poděbrad dostali v 1. lize starších žáků řádnou lekci, a tak bylo cílem zúročit dovednosti, které kluci od té doby nově nabyly a dokázat si, že jsou to soupeři, kterým svou hrou, při důsledném dodržování nastavených pokynů, mohou konkurovat. Bilance jedné výhry a jedné prohry o pět branek je jednoznačným posunem a klukům se pomalu začíná vracet tvrdá práce z tréninků.

Na zápas proti Zruči jsme se důkladně rozcvičili a rozházeli, což vedlo k zodpovědnému přístupu od začátku utkání. Tobiáš Mahdal se postaral o zodpovědnou obranu pivota, čímž neviditelnou prací zásadně pomohl celému týmu k úspěšné obranné činnosti. Krajním hráčům se pak následně dařilo úspěšně bránit záběh druhého hráče do druhého pivota. Když se k tomu poté přidalo lehké vytažení obrany na středu a převážně dobré zákroky obou brankářů z křídel, mohli jsme tak díky redukci útočné snahy soupeře hrát vyrovnaný zápas. V útoku pak perfektně fungovaly rychlé přihrávky v nábězích na spojkách. Kluky musím pochválit, že nehodili míč soupeři více než jednou. Pokud jsme soupeři hodili míč, naprosto okamžitě v dalším útoku to vedlo k situaci, že jsme soupeře nechali namlsat na náznak a okamžitě se vzniklou mezerou prodrali k zakončení. Udržení zodpovědného přístupu všech hráčů po celých čtyřicet minut nás dovedlo až do vyrovnané koncovky, v níž jsme byli úspěšnější a první výhra v lize v sezóně nejtěsnějším možným rozdílem 19:20 byla na světě!

Utkání proti Poděbradům pro nás bylo dalším oříškem. Vzhledem ke zcela zásadní výškové převaze soupeře jsme měli jedinou šanci, a to hráče soupeře nepustit ani k volnému hodu z devíti metrů. Devítka pro soupeře pro nás bohužel znamenala, vzhledem k nutnosti dodržet třímetrovou vzdálenost, okamžitě gól. Vytáhli jsme proto obranu až skoro na půlku a začali soupeře bránit velmi brzy. V útoku pak přihrávky měly dynamiku a akce zakončené činností 1:1 slavily úspěch. Se soupeřem jsme drželi krok po celý první poločas a zápas byl naprosto vyrovnaný. Na začátku druhého poločasu byla na hráčích znát lehká frustrace z toho, jak se soupeř nadře na gól a následnou obranu, a jak se nadřeme my. Bohužel se to projevilo i na výkonu, když jsme v této fázi vinnou několika zásadních nedůsledností v obraně a minimálně šesti neproměněných střel z dobrého úhlu na levém křídle o utkání v podstatě přišli. Je potřeba bojovat celou dobu s každým soupeřem za všech okolností naplno, lehké vydechnutí a z toho plynoucí nedůslednosti soupeř ohromně snadno trestal. Skóre v tu chvíli už bylo o 8 branek. Výborné bylo, že se kluci po deseti nepříliš pozitivních minutách nadechli k lepšímu výkonu, Matyáš Zahurský zavelel k rychlému přechodu do útoku po obdržené brance, což pro, v tu chvíli dechpopadající, obranu soupeře byl neřešitelný obranný úkol. Skóre jsme korigovali až na rozdíl 4 branek. Celkové skóre 32:27 je velkým posunem v utkání s Poděbrady po minulém zápase.

Kluci musí vědět, na čem mohou stavět. Je to skvělá a fajn parta, kde jeden stojí za druhým, což se následně ukáže i na hřišti. Druhým pilířem je rychlost, kterou mají a kterou musí v utkáních využít. Každý hráč pak má něco, co je unikátní – Matyáš Zahurský má největší přehled na hřišti a dnes svým výkonem táhl celý tým, Tobík Mahdal má nejlepší proskok, Kuba Mach má nejlepší kličku, Samer a Jusef Deifovi mají tlak do branky (každý o něco lepší na jednom z křídel), Filip Sliž měl na tomto turnaji nejlepší střelu z křídla, Jirka Kukla naopak střelu nejtvrdší a Ondra Hicz je neuvěřitelně rychlý. Začněte stavět na tom, co vám jde a spojte to do celku spolu se zodpovědností všech hráčů v obraně. V bránění hráče 1:1 musíte být stoprocentní, ubránit svého hráče čtyřikrát z pěti je málo. Pak můžete zažívat větší úspěchy, než byl ten dnes se Zručí.

Kluci zaslouží velkou pochvalu za dnešní předvedený výkon! Pilně do tréninku, ať příští výsledky mohou být ještě lepší!

Zruč nad Sázavou - Úvaly B 19:20 (10:9)Úvaly B - Poděbrady 27:32 (12:14)
Sestava: Digolean Nikita (G), Vomáčka Jan (G), Zahurský Matyáš, Mach Jakub, Mahdal Tobiáš, Deif Samer, Deif Jusif, Sliž Filip, Kukla Jiří, Hicz Ondřej