Fotka k článku Starší žáci na kvalifikačním turnaji do Žákovské ligy

Starší žáci na kvalifikačním turnaji do Žákovské ligy

Starší žáci
28. 11. 2022

27. listopadu jsme se vydali do Velkého Meziříčí na kvalifikaci o Žákovskou ligu. První utkání jsme sehráli proti Českým Budějovicím. Od začátku v útoku vycházely akce, které trénujeme na trénincích. Dařilo se nám také přenášet hru ze strany na stranu a následně 1:1 prosadit na krajích v útoku. V obraně to bylo slabší, nevystupovali jsme dostatečně vysoko, a tak jsme se na vítězství 21:19 pěkně nadřeli. Pochválit za tento zápas musím Štěpána Macurka, který s přehledem plnil obranné úkoly a v útoku nastřílel 6 branek.

Druhý zápas proti Velkému Meziříčí byl soubojem dosud neporažených celků a bylo velmi pravděpodobné, že jeho vítěz postoupí do celorepublikové soutěže. Vstup do utkání se nám nepovedl, rychle jsme prohrávali 1:4. V polovině prvního poločasu se nám podařilo vrátit k aktivní útočné hře a prosazovat se z více postů, skóre jsme korigovali až na 8:9. Výpadky v obraně ale neustále přetrvávaly, a když se k tomu přidalo pár technických chyb, tak jsme poslední tři minuty prvního poločasu prohráli 0:4, když o přestávce na tabuli svítilo skóre 8:13. Druhý poločas se nesl ve znamení neschopnosti prolomit soupeřovu obranu 1:5, naopak jsme hrou přes střední spojku zbytečně ztráceli míče. Celková prohra 15:24 znamenala, že bychom museli v posledním zápase porazit Kuřim o 13 branek, což byl úkol, na který jsme se chtěli soustředit.

Před zápasem s Kuřimí se bohužel zranil Lukáš Tříska. V utkání jsme měli výrazně lepší útok, ale laciné branky soupeře, kdy se nám nedařilo ubránit nabíhajícího hráče spolu s odblokem pivota několikrát po sobě, vedly k tomu, že na každou naší branku soupeř odpovídal. Po sérii dvou vyloučení dokonce šel do tříbrankového vedení 8:11. Po timeoutu a prostřídání se nám podařilo na naší pravé straně ubránit hráče soupeře do poločasu podařilo srovnat na 12:12. Zlepšený výkon v obraně se přenesl i do druhého poločasu, když jsme soupeři rychle odskočili na 14:17, potom se bohužel po faulu na 2 minuty zranil Matěj Havel, který měl problémy s tříslem. O chvilku později přišel po ráně do hlavy střídat i Matyáš Kříž, tím se nám rozpadla zatažená obrana i útok a nakonec jsme zápas prohráli 19:21.

Bohužel se nám tedy do letošní žákovské ligy postoupit nepodařilo. Sezóna ale nekončí a je potřeba si stanovit cíle, za kterými půjdeme. Celkově je vidět velké zlepšení v útoku, v prvním utkání musím hráče pochválit za bojovnost i snahu drát se do branky, která nám v předchozích zápasech chyběla. Zásadní rezervy jsou v obraně, musíme zdokonalit náš obranný systém tak, aby se na něj dalo spolehnout.

Úvaly - České Budějovice 21:19 (13:12) Úvaly - Velké Meziříčí 15:24 (8:13) Kuřim - Úvaly 21:19 (12:12)
Sestava: Antoš Jakub (G), Lešetický Dan (G), Novotný Vojtěch (G), Matušinský Matyáš (2), Bádal Marek (2), Tříska Lukáš (1), Učeň Lukáš (5/1), Jeřábek Matěj, Macurek Štěpán (15), Švarc Štěpán, Kříž Matyáš (4), Šotola Martin (2), Havel Matěj (20/3), Václavík Štěpán (4)