Fotka k článku Minižáci sbírali zkušenosti v Lovosicích

Minižáci sbírali zkušenosti v Lovosicích

Minižáci
5. 9. 2022

Ve dnech 2. – 4.9.2022 se za kategorii mini žáků zúčastnili házenkářského turnaje v Lovosicích tito hráči: Tomáš Fučík, Filip Mahdal, Jakub Brauner, Honza Molínský, Vojta Králík, Tomáš Demuth, Míša Matušinská a Jonáš Jirásek.

V pátek jsme začali turnaj dvěma zápasy s týmy TJ Sokol Vršovice, který skončil v náš neprospěch výsledkem 19:22. Druhý zápas s místními Lovci Lovosice 1 se vyvíjel velmi slibně, utekli jsme soupeři ze začátku o šest gólů. Náskok soupeř dohnal až na samém konci zápasu a nakonec jsme prohráli 18:21. Musíme ale všechny naše hráče za tento zápas velmi pochválit, protože jsme drželi krok s týmem, který se celkově umístil na třetím místě.

V sobotu nás hned první soupeř překvapil velmi tvrdou obranou a velmi účinným vypichováním míče při každém našem úderu o zem. Výsledek byl 7:24. Byl to tým Velkého Meziříčí 1, který se celkově v turnaji umístil na druhém místě. Druhý zápas dne nám přinesl vytouženou výhru 26:14 s týmem Lokomotiva Česká Lípa. Třetí zápas jsme hráli s německým týmem HC Elbflorenz s výsledkem 14:30 a posledním zápasem dne byla drtivá výhra 29:2 nad týmem Lions Hostivice 2, která nás posunula do skupiny o boj o 17. - 20. místo.

V neděli byl znát velký herní posun našich hráčů, kteří se zlepšili hlavně v obraně a hned první zápas s týmem Lovci Lovosice 2 skončil výsledkem 27:5. Čekal nás tedy poslední zápas o 17. místo, který jsme svedli opět s týmem České Lípy. Podruhé s tímto týmem jsme obhájili vítězství a 17. místo z celkového počtu 24 jsme vybojovali.

Turnaj byl velkým zážitkem, a hlavně velkou zkušeností. Užili jsme si nejen zápasy, ale i doprovodný program, který se velmi vydařil. Krásný zážitek byl pro naše hráče hlavně sobotní extraligový zápas domácích Lovců s týmem Talent Plzeň. Na zimním stadionu se sešlo 2589 diváků a atmosféra byla opravdu neskutečná. Pro všechny naše hráče to byl nezapomenutelný zážitek. Třešničkou na dortu byly fotky s hráči Lovosic (Horák, Trkovský, Motl).

Velmi děkujeme za podporu rodičům, kteří fandili a pomáhali. Již teď se těšíme na další ročník.