Fotka k článku Mladší žáci B na Prague Handball cupu

Mladší žáci B na Prague Handball cupu

Mladší žáci
1. 4. 2024

Mladší žáci ročníku 2012, bez Jakuba Kafuňka a Adama Spurného, kteří vyrazili na turnaj s A týmem, sbírali velmi cenné zkušenosti na velikonočním mezinárodním klání s názvem Prague Handball cup. Skupinová část se nám rozdělila na páteční mezinárodní část a sobotní ryze českou. V neděli jsme pak bojovali v playoff B.

První páteční utkání jsme absolvovali v Praze na Vinohradech proti Budapešti. Začátek utkání jsme podchytili my, naše obrana splňovala vysoká měřítka a vedli jsme až o tři branky. Bohužel velmi netaktickým vyloučením na konci prvního poločasu jsme soupeři dovolili korigovat na poločasových 6:4 v náš prospěch. Ve druhém poločase vinnou zaktivnění obrany soupeře a asi 3 našich dalších vyloučení jsme o zápas těsně přišli, když soupeř zvítězil 9:10. Ve druhém utkání jsme se utkali s německým Heppenheimem, bohužel však naše spojky nezvládaly ubránit svého hráče a pivot správně nedovíral hru, což v našem asi nejslabším výkonu na turnaji znamenalo prohru 13:22. Proti poslednímu utkání jsme se postavili soupeři ze Slovenska TJ Slovanu Modra. Se soupeřem jsme drželi krok celý první poločas, ale ve druhém nás soupeř přetlačil, když nám dovolil pouhé 3 branky.

V sobotu jsme měli na programu pořádné výzvy. Kopřivnice vede dvouskupinovou krajskou soutěž v Moravskoslezském kraji a Dukla je o bod druhá v té pražské. Pro mladší kluky byla výzva trochu vrátit na zem sebevědomé soupeře. Mít trochu více štěstí v začátcích obou utkání, dalo se prát i o body. V zápase s Kopřivnicí jsme se dokázali vrátit z -7 na -4 a Duklu jsme trápili do 25. minuty, kdy nám až v koncovce odskočila. Nutno říci, že oba týmy měly výběry především ze starších kluků, a tak výsledky a hlavně předvedená hra nešly hodnotit jinak než v superlativech.

V neděli jsme se v rámci plaoff B utkali s lotyšským Ulbrokas SK, kde se nám velmi vydařil první poločas, kde i přesto, že první dvě minuty to vypadalo, že by se mohlo jednat o vyrovnanou partii, se nám podařilo soupeře nepustit k jediné brance. Na tabuli v poločase svítilo 0:9. Ve druhém poločase si tak kluci mohli zahrát na postech, kam se v průběhu turnaje tolik nedostali a nakonec v hlavách zdecimovaného soupeře porazili 17:2. Kluci si tak vybojovali postup do dalšího zápase, kde se utkali se slovenským týmem TJ Sokol Cífer. Bohužel kluci byli po minulém zápase příliš sebevědomí a jejich hra jak v obraně, tak v útoku působila tak, že to půjde samo. Kupili jsme základní chyby, křídlo neubránilo nabíhající křídlo, v útoku jsme stříleli z totálně nesmyslných pozic. Nejhorší na tom bylo, že jsme v utkání nebyli horší. Ve druhém poločase se hra trochu zlepšila, ale otočit zápas se nám nepodařilo. Po slabším výkonu jsme se soupeřem bohužel prohráli 18:12 a turnaj pro nás skončil.

Kluci hráli po celý turnaj pěknou házenou, která se divákům musela líbit. Povětšinou zodpovědný výkon v obraně doplňovali bojovným prosazováním v útoku. Přesto by někteří hráči měli mít větší tah na branku, na čemž musí každý sám (hodně i ve své hlavě) pracovat. Zlepšení je na klucích vidět každým zápasem, a i když výsledkových skalpů nebylo tolik, těch z předvedené hry, byla drtivá většina. Je potřeba dál makat, aby výsledky mohly být příště zase o něco lepší!

Sestava Králík (G), Lepekha (G), Bádal, Brauner, Fučík, Mahdal, Molinský, Tourek, Zabranský