Fotka k článku Minižáci na Prague Handball Cupu

Minižáci na Prague Handball Cupu

Minižáci
1. 4. 2024

Minižáci si o velikonocích zahráli na mezinárodním turnaji PHC 2024 v Praze. Všechny utkání kategorie minižáci se odehráli ve sportovní hale Hamr na Braníku. Celkem 35 týmů z ČR a zahraničí se utkalo v 5 skupinách a dále v playoff o celkového vítěze turnaje.

V rámci skupiny minižáci v pátek po dvou povinných vítězstvích a jedné prohře s Plzní čekaly dvě rozhodující utkání s Jičínem a Radebergem o postup do Playoff A turnaje mezi 18 nejlepších týmů. Utkání s Helsinge, který se stal suverénním vítězem turnaje, jsme pojali jako možnost pro všechny hráče, aby si vyzkoušeli zahrát proti TOP týmu v Evropě.

Proti Jičínu a Radebergu jsme nasadili základní sestavu. Bohužel jsme po vyrovnaném průběhu v obou utkáních prohráli o 5 respektivě o 4 branky. Na naše minižáky částečně dolehla atmosféra velkého turnaje s velkou diváckou kulisou a zejména v obraně si nedokázali poradit s mnohem vyšším tempem hry soupeřů, než jaký do této doby zažili v rámci soutěží SKSH a PSH. Z tohoto pohledu to byla obrovská škola pro naše hráče. Naopak v útoku byla velmi příjemným překvapením branková produktivita v klíčových utkáních ve skupině. Utkání se hrála pouze na 2 x 15 minut.

Poslední utkání v Playoff B dostali opět prostor všichni hráči, kteří se zúčastnili během tří dní turnaje PHC 2024.

Závěrem lze i přes výsledkový neúspěch hodnotit tento turnaj kladně, protože kluci dokázali až na Dány (kteří opravdu předváděli házenou z jiné kategorie) zahrát vyrovnané partie.

Velké poděkování patří rodičům za neúnavné povzbuzování a pomoc s organizací během turnaje.

Výsledky:
Úvaly - Loko Vršovice 21 : 12
Úvaly - HK Slavia VŠ Plzeň 14 : 19
Úvaly - HK Košice II (SLK) 15 : 12
Úvaly - Helsinge Handbold (DEN) 3 : 39
Úvaly - HBC Jičín 15 : 20
Úvaly - Radeberger SV (GER) 19 : 23

Ve skupině Úvaly obsadily 5. místo

Eight finals playoff B Úvaly - TJ Dukla Praha 11 : 15

Sestava TJ Sokol Úvaly: Leeb, Novotný, Vodička, Sliž, Budínský, Demuth, Polický, Rydval, Bada, Jirásek, Havránek, Váňa, Svatoš