Fotka k článku Mladší žáci stříbrní v Plzni

Mladší žáci stříbrní v Plzni

Mladší žáci
23. 3. 2024

Sobota 23. března patřila turnaji mladších žáků v Plzni. Na turnaj jsme se vypravili s 15 hráči, kteří se postupně utkali s Rokycany, Kostelcem a dvěma týmy Talentu Plzeň.

Do turnaje jsme vstoupili dobře, s Rokycany jsme zachytili úvod utkání a rychle vedli, po celý zápas jsme byli velmi efektivní v útoku. Zápas s Kostelcem se nám podařilo také jednoznačně vyhrát, ale objevily se mezery v obraně, které by se neměly stávat. Třetí zápas se slabším týmem Talentu Plzeň se tyto mezery naplno projevili, naprosto chyběla zodpovědnost ubránit svého hráče. Spíše jsme se v obraně útočícím hráčům vyhýbali, než že bychom je bránili. Zároveň nás trápila soupeřova efektivita střelby z dálky a přísně zatažená a spolupracující obrana. Nakonec jsme v zápase, který jsme měli jednoznačně vyhrát, prohráli o dva góly. V šatně jsme si řekli, že budeme muset být více zodpovědní za svého hráče a donutit soupeře z dálky střílet v lehkém kontaktu a nastoupili do posledního zápasu proti silnějšímu Talentu Plzeň. V útoku jsme proti obraně 1:5 tlačili až okatě z krajních spojek a křídel, ale přes počáteční neúspěchy jsme to vydrželi a začalo to nést ovoce. Poločas jsme vyhráli o branku, ale v tom druhém nás poté vyšší a silnější soupeři nakonec udolali, stejně jako jejich mladší kolegové, o dvě branky. Výkon a bojovnost našich kluků lze v tomto zápase jednoznačně ocenit.

S bilancí dvě výhry a dvě prohry jsme nakonec obsadili 2. místo a vezeme domů medaile. Moc děkujeme pořadatelům z Plzně za super turnaj a těšíme se příští týden na Prague Handball cup.

Sestava: Adam Libor (G), Králík Vojtěch (G), Algeri Martin, Bajtler Matyáš, Brauner Jakub, Fučík Tomáš, Mahdal Filip, Netušil Matyáš, Prchlík Adam, Seidl Marek, Semrád Karel, Spurný Adam, Tourek Filip, Vinopal Petr, Zabranský Pavel